WODA ALKALICZNA W DYSTRYBUTORACH AQUALOGIC

woda alkaliczna lepsza niż źródlana

 

Wykorzystując kombinację naturalnych minerałów, nasz alkalizujący wodę filtr został specjalnie zaprojektowany tak, aby wzbogacać minerałami oraz alkalizować wodę wytworzoną przez dystrybutory filtrujące wodę w systemie P.O.U. Ten wysoce wyspecjalizowany filtr działa głównie przez ponowne dodanie wielu alkalicznych minerałów, które zostały utracone podczas procesu filtracji.
Filtr antyoksydacyjny uwalnia aktywny wodór do wody na poziomie molekularnym. Woda alkaliczną, która jest w nim wytwarzana jest bardzo bogata w wiele ważnych składników mineralnych i zawiera mnóstwo aktywowanego wodoru, który posiada same korzystne właściwości. Jest ona o wiele bogatsza w wartościowe składniki niż woda źródlana.

Jak picie wody alkalicznej przyczynia się do wspierania zdrowia i witalności?

Picie wody alkalicznej pomaga we właściwej detoksykacji krwi i tkanek, poprzez rozbicie wielu związków kwasowych, które odkładają się w organizmie w czasie, a także przyczynia się do ich regeneracji.
Zdrowa woda alkaliczna odgrywa ważną rolę w prawidłowym nawilżeniu ciała na poziomie komórkowym,

21 korzyści z picia „żywej wody” alkalicznej

  1. Sprzyja utrzymaniu równowagi kwasowo – zasadowej organizmu i odkwasza środowisko wewnętrzne.
  2. Poprawia nastrój i działa antystresowo.
  3. Dodaje energii, regeneruje siły witalne i przeciwdziała przewlekłemu zmęczeniu.
  4. Regeneruje cały organizm i sprzyja dobrej jakości snu.
  5. Zwiększa wigor i libido.
  6. Zwiększa przyswajalność składników odżywczych w tym witamin i minerałów.
  7. Jest silnym antyutleniaczem i skutecznie neutralizuje wolne rodniki.
  8. Odmładza organizm i przeciwdziała starzeniu komórek
  9. Odmładza, ujędrnia i nawilża naszą skórę.
  10. Zmniejsza cellulit.
  11. Poprawia przemianę materii i sprzyja odchudzaniu.
  12. Wspomaga sprawne usuwanie toksyn.
  13. Dotlenia komórki.
  14. Jest rewelacyjnie przyswajalna przez co dobrze nawadnia.
  15. Opóźnia zmęczenie mięśni.
  16. Wzmacnia system odpornościowy.
  17. Ma właściwości uzdrawiające.
  18. Chroni DNA i przeciwdziała chorobom, m.in. dnie moczanowej, cukrzycy, nadciśnieniu, kamicy nerkowej, nadkwasocie żołądka, otyłości, nowotworom, refluksowi żołądka.
  19. Przeciwdziała alergiom.
  20. Korzystnie wpływa na poziom cukru, trójglicerydów, cholesterolu i kwasu moczowego.
  21. Korzystnie wpływa na procesy trawienne i funkcjonowanie jelit.

 

Według niedawno opublikowanych badań, woda alkaliczna o wysokim PH może odgrywać rolę instrumentalną w neutralizowaniu szeregu szkodliwych wolnych rodników , a jej picie może przyczynić się do ochrony komórek przed szkodami powstałymi w procesie starzenia się, pod wpływem stresu i zanieczyszczenie środowiska.

Woda alkaliczna jest wodą naturalną o większej zawartości minerałów niż woda źródlana. Oprócz licznych korzyści zdrowotnych związanych z piciem wody możemy również zauważyć, że wodna alkaliczna wytwarzana przez wkład filtra Biocera smakuje znacznie lepiej niż zwykła przefiltrowana woda, w dużej mierze ze względu na wysoką zawartość minerałów.

 

W zdrowie trzeba zainwestować, ale zdecydowanie lepiej w nie inwestować na poziomie profilaktyki aniżeli leczenia.
Jest to też znacznie tańsza inwestycja o korzyściach niewspółmiernych do leczenia chorób.
Inwestycja w wodę alkaliczną minimalizuje ryzyko wystąpienia dolegliwości i chorób.

 

Wkład alkalizujący i jonizujący wodę Biocera AntiOxidant Alkaline

Nowość! - wydajny, bazujący na minerałach wkład antyoksydacyjny, renomowanego koreańskiego producenta Biocera. Opatentowana technologia Biocera zawarta w dużym (rozmiar 2,5"x11") wkładzie filtracyjnym.

Filtr alkalizujący wodę Biocera

Wkład jonizuje wodę, podnosi pH oraz obniża ORP (potencjał redukcji utleniania) nawet do -600 mV ORP

Co to jest ORP - REDOX ?

Od wielu lat naukowcy zastanawiali się z jakiego powodu niektóre źródła na Ziemi mają własności uzdrawiające i czym one różnią się od powszechnie spotykanych wód, z których korzystamy. Dotąd nie zwracano uwagi na coś takiego jak potencjał redox w wodzie do picia. Wskaźnik redox (ORP) jest to międzynarodowa nazwa reakcji utleniająco-regeneracyjnej dla płynów, wyrażona w mV (miliwoltach) mierzona miernikiem ORP. Im niższy wskaźnik REDOX od + 200 mV do -600, czy -900 mV tym większe własności regenerujące. Im wyższy wskaźnik REDOX, czyli od + 200 mV do +400, czy też +600 mV, tym płyny są bardziej utlenione i szkodliwe dla zdrowia. Potencjał redox to informacja, jakie zdolności posiada substancja do oddawania i przyjmowania elektronów, a zatem na ile będzie ona w stanie zaspokoić żądania wolnych rodników. Poddana reakcji redox (redukcji tlenu) woda nasycona zostaje aktywnym wodorem. Efekt ? My zyskujemy skuteczne antidotum, zaś wolne rodniki tracą wszelką nadzieję na przetrwanie. Aktywny wodór to doskonały i bezlitosny antyutleniacz

Rzadko możemy spotkać wodę, która nie jest utleniona, a więc posiada redox poniżej 200 mV. Wody butelkowe, tak popularne w ostatnich czasach, poza wyjątkami są wodami mocno utlenionymi. Nawet jeżeli posiadają one dopuszczalny potencjał redox przy źródle, to w procesie butelkowania i magazynowania utleniają się i w rezultacie stają się szkodliwe dla zdrowia. Nie ma znaczenia jakiej firmy butelkowaną wodę pijesz - każda jest utleniaczem i źródłem wolnych rodników! Wolne rodniki to największy wróg twojego zdrowia! To one powodują stres oksydacyjny, degenerują twoje komórki i sprawiają, że szybciej się starzejesz! Jak twierdzą naukowcy, one są również powodem ogromnej większości chorób na które cierpi ludzkość! Wolne rodniki są promotorami RAKA!
Popatrz na zardzewiałe żelazo - to jest właśnie oksydacja! Powąchaj zjełczałe masło, spójrz na zczerniałego banana, gnijące jabłko albo na twarz 80-cio letniego człowieka - to jest właśnie oksydacja! To samo dzieje się w Twoim organizmie! Pijąc wodę nie zastanawiasz się nad jej właściwościamki utleniającymi, nikt bowiem nie podaje informacji o potencjale oksydo-redukcyjnym wody! Bogata w minerały woda też jest utleniaczem!!!

Co to jest PH ?

Potencjał wodoru, czyli pH jest miarą kwasowości lub zasadowości roztworu, jest cechą określającą, czy w roztworze znajduje się nadmiar jonów wodorowych H+ - odczyn kwaśny, czy nadmiar jonów wodorotlenkowych OH- - odczyn zasadowy, czy też są one w równowadze - odczyn obojętny.

Wodne roztwory kwasów wykazują odczyn kwaśny, a wodne roztwory wodorotlenków (zasady) - odczyn zasadowy. Przyjęto ,że liczbę jonów wodorowych w roztworze będzie się określać za pomocą tzw. skali pH . Skala pH mieści się w granicach od 0-14, a została wprowadzona w 1909 roku przez Petera Soerensena (1868-1939), duńskiego biochemika i fizyko-chemika.

Np. jeżeli w roztworze pH wynosi 9 ,oznacza to, że jest więcej jonów wodorotlenkowych OH- niż jonów wodorowych H+. Roztwór ten ma więc odczyn zasadowy.

Celem określenia pH roztworu stosuje się tzw. wskaźniki pH czyli substancje, których barwa zmienia się na odpowiedniki kolor w zależności od odczynu roztworu. Wskaźnikami są między innymi oranż metylowy i fenoloftaleina. Przez odpowiednie mieszanie wskaźników pH można otrzymywać wskaźniki uniwersalne, które zależnie od pH roztworu przybierają charakterystyczną barwę. Przez nasycenie pasków bibułki roztworami takich wskaźników i wysuszenie ich otrzymuje się papierki uniwersalne stosowane często w laboratoriach chemicznych do szybkiego określenia pH danego roztworu. Do mierzenia odczynu pH używa się miernika, w którym jest zarówno odczyt wysokości wskaźników ORP jak i pH.

Opis wkładu alkalizującego
pobierz katalog

złóż zamówienie